سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تناسب اندام با شنا (چهارشنبه 89/3/5 ساعت 11:6 صبح)

 

شنا

بسیاری از ما با فرا رسیدن فصل تابستان به یکی از استخرهای شهرمان می ‌رویم و ثبت نام می‌ کنیم و شروع می‌ کنیم به شنا کردن، بدون اینکه هدفی داشته باشیم و در آخر هم مشخص نمی ‌شود که چه سودی از شنا برده‌ایم. برخی نیز می ‌خواهند با شنا کردن به تناسب اندام برسند، اما نمی‌ دانند چگونه؟

بسیار خوب، ما برای شما، هم یک راهنمای انتخاب هدف و هم یک نسخه ورزشی نمونه تهیه کرده‌ایم.

گفتگوی ما را با دکتر فرشاد غزالیان، فیزیولوژیست ورزشی و عضو هیات علمی ‌دانشگاه علوم تحقیقات و مدرس فدراسیون پزشکی- ورزشی بخوانید.

آقای دکتر، آیا شنا موجب لاغری می ‌شود؟

ببینید، برای رسیدن به هدفی مشخص، می ‌توانیم نوع شنا را تعیین کنیم. کاهش یا حتی افزایش وزن و به طور کلی تناسب اندام با استفاده از ورزش شنا چنین است که اگر نوع شنا کردن ما با سرعت متوسط و در مسافت طولانی باشد، بیشتر به سمت لاغری می رویم و اگر نوع شنا کردن ما قدرتی، یعنی با سرعت بیشتر و در مسافت و زمان کمتری باشد، به سمت افزایش وزن پیش می ‌رویم. البته باید بدانیم که افزایش وزن، با شنا کردن محدود است، چون پس از رسیدن به حدی از قدرت، مقاومت بیشتری نمی ‌توان در برابر عضله ‌ایجاد کرد تا شوک وارده به آن سبب افزایش توده، حجم و قدرت عضلات شود، اما تناسب اندام و هماهنگی کار عضلانی و انعطاف‌پذیری مفاصل، بیشتر خواهد شد و این موضوع از تناسب اندام هم بهتر است.

شرایط لازم برای رسیدن به تناسب اندام با استفاده از شنا چگونه است؟

یکی از بزرگ ترین موانع برای رسیدن به تناسب اندام با شنا، ندانستن شیوه درست شنا کردن است و این موضوع، تفاوت بین شنا با ورزشی مانند پیاده‌روی یا دویدن است، چون این دو ورزش را همه بلدند و تا حدود زیادی بدون خطای تکنیکی انجام می دهند، اما هر کدام از روش‌های شنا کردن، به دانستن مهارت آن نوع شنا، نیاز دارد. پس حتما باید مهارت‌هایی مانند تنفس و نفس گیری را یاد بگیرید. از نظر سنی هم باید دهه‌های گوناگون را تقسیم بندی کرد، چون در این دهه‌ها افراد تشابه آناتومیکی بیشتری دارند. این تقسیم‌بندی به صورت سنین 10 تا 20، 20 تا 30، 30 تا 40 و همین طور تا آخر است.

یادمان باشد که از سن 20 سالگی به بعد در صورتی که ورزش نکنیم، سالی 250 گرم از وزن عضله‌مان را از دست خواهیم داد.

همچنین ظرفیت هوازی ما هم در سنین گوناگون، متفاوت است. بنابراین باید این موضوع را هم در برنامه تمرینی تناسب اندام با شنا در نظر بگیریم.

آقای دکتر، فرض کنیم فرد 28 ساله‌ای بر اساس فرمول نمایه توده بدنی یاBMI  ، حدود هفت کیلوگرم اضافه وزن دارد. اگر بخواهد در فصل تابستان با شنا به تناسب اندام برسد، چه باید بکند؟ نسخه ورزشی که برای او می ‌دهید، چگونه است؟

سوال خوبی مطرح کردید. اگر بخواهیم با شنا کردن به هدف کاهش وزن برای این فرد برسیم، اول از همه باید بدانیم که مقدار انرژی مصرفی این فرد در مسافت مشخصی از شنا کردن و با سرعت معین، چقدر است؟ ببینید، ما نمی ‌توانیم به طور دقیق و مستقیم بگوییم که در شنا کردن چه قدر انرژی مصرف می‌ شود، اما می ‌توان آن را با پیاده روی مقایسه کرد.

اگر فردی 400 متر بدود، انرژی که می سوزاند برابر است با 100 متر شنا کردن، یعنی با شنا کردن، انرژی بیشتری در مقایسه با دویدن از دست می ‌دهد.

چه نوع شنایی؟

سوال خوبی است، چون هر نوع شنایی، میزان انرژی مشخصی مصرف می کند. منظور من بیشتر شنای کرال سینه است، زیرا بیشتر افراد، شنای کرال سینه را بلدند، اما درباره شنای پروانه یا قورباغه ممکن است به خوبی تکنیک‌های آن شنا را به کار نگیرند.

بعد باید چه کار کند؟

مانند هر ورزش دیگری باید از این فرد آزمون آمادگی جسمانی برای شنا بگیریم تا ببینیم میزان آمادگی او چقدر است؟ برای این کار نیاز است تا یک یا دو مسافت 25 متری را شنا کند تا میزان استقامت قلبی و تنفسی او مشخص شود. پس از رسیدن به آمادگی جسمانی مطلوب، هشت ست برای فرد در نظر می گیریم و به فواصل مشخصی به او استراحت می دهیم و سپس هشت ست دیگر را باید انجام خواهد دهد. "هر ست برابر است با یک رفت و برگشت در طول استخر". اگر هم آمادگی جسمانی نداشته باشد، با کمترین مقداری که می ‌تواند شنا کند و همچنین با ورزش‌های هوازی بیرون از آب می ‌توانیم استقامت قلبی و تنفسی او را افزایش دهیم و سپس تعداد ست‌های بیشتری را برای او در نظر بگیریم. به‌ این روش، شنای استقامتی می ‌گویند و با این روش می ‌توان به وزن دلخواه رسید و مهم تر از وزن، تناسب اندام و هماهنگی بهتر عضلات و انعطاف پذیری مناسب است که به نحو مطلوبی به دست می ‌آید.

اگر نمایه توده بدنی همین فرد در محدوده طبیعی باشد، اما چاقی موضعی داشته باشد، می ‌تواند با شنا کردن میزان آن را کاهش دهد؟

بله حتما. در شنا کردن انواعی از حرکات وجود دارد که می ‌توان با استفاده از آنها چربی های موضعی را کاهش داد؛ برای مثال انواع حرکات آمادگی جسمانی و هوازی در آب وجود دارد که روی بخش خاصی از بدن متمرکز می ‌شود و با استفاده از آن می ‌توان، هم کارهای درمانی و هم تقویت عضلات را انجام داد. همانطور که نرمش‌های خاصی برای تقویت عضلات شکم در خارج از آب وجود دارد.

هفته‌ای چند بار باید شنا کرد؟

هفته‌ای سه روز خیلی ایده آل است، به خصوص برای تناسب اندام مناسب است.

در هر رفت و برگشت در استخر، برای مثال در هر 25 متری که شنا می ‌کند، چقدر انرژی می‌ سوزاند؟ آیا سرعت آن هم مهم است؟

در حال دویدن فرمولی داریم به‌ این صورت که اگر با سرعتی بدویم که ضربان قلب ما به 60 تا 70 درصد حداکثر ضربان خودش برسد، به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، در مسافت یک کیلومتر، یک کیلو کالری انرژی مصرف می‌ شود.

فردی ‌که می‌ خواهد وزنش را کم کند، اگر وزن فعلی او برای مثال 70 کیلو باشد و یک کیلومتر را شنا کند و با توجه به‌ اینکه میزان مصرف انرژی در شنا به طور متوسط 4 برابر دویدن با همان سرعت است، 280 کیلوکالری انرژی مصرف می ‌کند( 1×4×70 که 70 وزن فرد و 4 میزان مصرف انرژی به ازای هر کیلوگرم وزن فرد و 1 که به کیلومتر است یعنی مسافتی که با سرعت معینی طی کرده است).

البته باید بدانیم که نقش آمادگی جسمانی فرد بسیار مهم است، به‌ این معنا که افراد تازه کار به علت نداشتن آمادگی جسمانی و استفاده ناکامل از روش‌های شنا کردن، انرژی بیشتری می ‌سوزانند که این برای کاهش وزن خوب است، اما ورزشکارانی که آمادگی جسمانی بیشتری دارند، از نیروی آب و روش‌های پیشرفته تر شنا استفاده می‌ کنند و انرژی کمتری می‌ سوزانند و این برای هماهنگی عضلات و حداکثر نتیجه گیری در مسابقات، بسیار مهم است.

نکته آخر که تمایل دارید به علاقه‌مندان بگویید، چیست؟

همیشه یادمان باشد که میزان انرژی مصرفی در هنگام شنا کردن به آمادگی جسمانی فرد بستگی دارد. اگر آمادگی جسمانی ما بیشتر باشد، کمتر انرژی مصرف می ‌کنیم و بر عکس. بنابراین در هنگام اجرای برنامه ورزشی باید به‌ این موضوع توجه کنیم.

نکته دیگر اینکه به شنا به عنوان ورزشی نگاه کنیم که علاوه بر کنترل وزن، به تقویت عضلات و هماهنگی آنها و انعطاف‌پذیری مفاصل کمک می ‌کند.





افزایش تعادل بدنی کودکان با شنا (چهارشنبه 89/3/5 ساعت 11:3 صبح)

 

شنای نوزادان

یک تحقیق علمی نشان می ‌دهد نوزادانی که آموزش شنا را از دو ماهگی آغاز کرده‌ اند، دارای بدن قوی‌ تری هستند.

مادران و پدران می ‌توانند با تمرین های مداوم شنا، حس تعادل نوزادان شان را قوی ‌تر کنند. یک گروه تحقیقاتی از کشورهای ایسلند و بریتانیا به این نتیجه دست یافتند که شنای نوزادان نه تنها باعث افزایش تعادل آن ها می‌ شود، بلکه هماهنگی جسمی آن ها را نیز تنظیم می‌ نماید. این دانشمندان گروهی از کودکان را مورد بررسی قرار دادند که در دوران نوزادی فعالیت ‌های مختلفی در آب داشته ‌اند.

مقایسه‌ دو گروه

در این پژوهش دو دسته والدین شرکت داشته ‌اند: نخست آن هایی که با فرزندان خود در دوران نوزادی شنا نرفته بودند و دیگر پدر و مادرانی که در دوران نوزادی با کودکان خود تمرین شنا کرده بودند.

دانشمندان دانشگاه علم و صنعت دانشگاه تروندهایم در نروژ به این نتیجه رسیده‌ اند که کودکانی که قبلا در دوران نوزادی شنا می‌ کرده ‌اند، نسبت به آن هایی که شنا نمی‌ کرده‌ اند، بهتر می ‌توانند در فعالیت‌ های ورزشی ظاهر شوند.

 

ژیمناستیک در آب

ورزش شنای نوزادان بین سنین دو تا هفت ماهگی انجام می ‌گیرد. در این بررسی 19 نوزاد دو ماهه، به مدت دو ساعت در هفته به تمرینات ژیمناستیکی مختلفی در آب، زیر نظر مربیان با تجربه پرداختند.

شنای نوزادان نه تنها باعث افزایش تعادل آن ها می‌ شود، بلکه هماهنگی جسمی آن ها را نیز تنظیم می‌ نماید

از جمله این تمرینات، گرفتن یک وسیله‌ شناور پلاستیکی در آب و حفظ تعادل بدن توسط نوزادان بود. علاوه بر این نوزادان در سه ماهگی می ‌توانستند روی کف دست مربیان با تعادل کامل بایستند.

 

شنای نوزادان

افزایش تعادل بدن و مهارت در گرفتن اشیاء

پس از گذشت چهار سال و نیم از عمر نوزادان، دانشمندان مهارت‌ های به دست آمده در رابطه با این 19 نوزاد را با 19 کودک دیگر که در این تمرینات شرکت نکرده بودند، مورد مقایسه قرار دادند.

این دو گروه که  خانواده‌ های شان موقعیت اجتماعی اقتصادی یکسانی داشتند، برای مقایسه در تمرینات ورزشی مربوط به هماهنگی جسمی، شرکت کردند.

نتیجه‌ به دست آمده حاکی از این بود که کودکانی که تمرینات شنا را پشت سر گذاشته بودند، تعادل بدن بیشتری داشتند. برای مثال توانایی آن ها روی یک پا ایستادن یا گرفتن توپ در هوا بیشتر از سایر کودکان بود. 

به گزارش دویچه‌‌ وله، مسئولین این پژوهش در پایان این بررسی اظهار داشتند که تمرینات شنا نه تنها برای اندام‌ های بدن و حفظ تعادل کودکان مفید است، بلکه اثرات مثبت دیگری نظیر شرایط مناسب بدنی و اعتماد به نفس را نیز در پی خواهد داشت.





استعفای "صمد مرفاوی" پذیرفته شد (سه شنبه 89/3/4 ساعت 4:23 عصر)




جامجهانی 2010 آفریقایجنوبی - بازیکنان اسپانیا حق استفاده از "فیس (سه شنبه 89/3/4 ساعت 4:22 عصر)




فدراسیون فوتبال پاسخ دایی را داد: او پولی را از بیت المال طلب می (سه شنبه 89/3/4 ساعت 4:21 عصر)
فدراسیون فوتبال در رابطه با اظهارات علی دایی سرمربی پیشین تیم ملی اطلاعیه ای را به شرح زیر صادر کرد:

1-جناب آقای علی دایی از تاریخ 12 اسفند 86 به عنوان سرمربیگری تیم ملی فوتبال مشغول به خدمت شد و در تاریخ 8 فروردین 88 به دلیل باخت خانگی دو بر یک تیم ملی فوتبال جمهوری اسلامی ایران درمقابل تیم ملی فوتبال عربستان در استادیوم آزادی و در مقابل دیدگان نزدیک به یکصد هزار نفر هواداران حاضر در تالار ملی فوتبال ایران (استادیوم آزادی) و میلیون ها ببینده در سراسر جهان از تیم ملی کنار رفت. وی در طول مدت همکاری دائما از حمایت‌های همه جانبه فدراسیون فوتبال به عنوان سرمربی برخوردار بوده اند.

2-آقای علی دایی شب قبل از اعزام به تورنمنت عمان که از سفر مکه مکرمه و مدینه منوره به تهران برگشته، به علت عدم پرداخت بخشی از طلب خود بابت قرارداد حق مربیگری تیم ملی فوتبال در مرحله اول، به صورت قهر اردوی تیم ملی را ترک کرده و به خانه رفته که طی جمع بندی به عمل آمده در فدراسیون، مقرر شد مهدی تاج، نایب رئیس فدراسیون به منزل ایشان رفته و پس از برگزاری جلسه مفصل و ذکر این نکته که عدم همراهی دایی در آستانه اعزام به تورنمنت عمان به دلیل دریافت وجه مورد مطالبه به مصلحت جامعه فوتبال و تیم ملی فوتبال نیست، خواهان همراهی وی با تیم ملی شد که وی پذیرفت و بعد از آن جلسه وجه قرار داد دایی به تدریج و کاملا پرداخت شد.

3-در خصوص ادعای عدم حمایت از سرمربی وقت تیم ملی توسط مهدی تاج و هیات رئیسه فدراسیون به استحضار عموم جامعه فوتبال و هواداران فهیم فوتبال می رساند که فدراسیون و هیات رئیسه از تمامی برنامه های اعلامی سرمربی تیم ملی به طور همه جانبه و در حد بضاعت حمایت نموده ولی پس از باخت خانگی مقابل تیم ملی عربستان که حتی اگر درآن مسابقه نتیجه مساوی هم به دست آمده بود تیم ملی فوتبال با اندوخته های بعدی به جام جهانی صعود می‌کرد و فدراسیون فوتبال (و به تعبیر دایی سازمان متبوع) با تصمیم جمعی اعضا هیات رئیسه نسبت به تغییر سرمربی تیم ملی بزرگسالان اقدام کرده است. لازم به ذکر است تمامی تیم های ملی ایران در بخش فوتسال، پایه، فوتبال ساحلی و بانوان موفق بوده اند بجز تیم ملی بزرگسالان.

4-در خصوص شکایت دایی در خصوص مطالبه وجه مورد نظر بابت استمرار قرارداد با فدراسیون به اطلاع می رساند که این شکایت در کمیته انضباطی فدراسیون در حال بررسی و رسیدگی است و تاخیر در رسیدگی به دلیل اتمام مسابقات لیگ حرفه ای می باشد. ولی آنچه که مسلم است علی دایی، فدراسیون و عموم مردم می دانند که وی قبل از بازی با عربستان وجه کار خود را تماما دریافت کرد ولی درخصوص استمرار قرارداد درمرحله دوم و در چارچوب مقررات هم چنانچه رای به پرداخت وجه به دایی باشد، او و مردم شریف، خوب می دانند که آقای دایی وجهی را از بیت المال مطالبه می‌کند که در قبال آن عملکردی نداشته اند و اصرار بر این موضوع به مصلحت وی و جامعه قهرمانان نیست.





بیوگرافى:گل سرسبد کاروان کشتى ایران (دوشنبه 87/3/27 ساعت 9:58 صبح)
 
181017.jpg
تاریخ تولد: 2/?/???? شهر رى
شماره شناسنامه: 2946
باشگاه: بابک رى، از ?? سالگى
افتخارات ملى: 5 بار قهرمان کشور در رده هاى مختلف سنى، ورزشکار برتر سال ????
افتخارات بین المللى: مدال طلاى روز جهانى کودک، سه مدال طلا، نقره و برنز از جام هاى ترکیه، برنز جام پیت لاسینسکى در لهستان، برنز جایزه بزرگ باکو، برنز جام نیکولاى پتروف بلغارستان، نقره جام جهانى گرجستان، طلاى جام یادگار امام، و ...
افتخارات قاره اى: یک طلا و یک نقره جوانان در آلماتى و جى جو. دو طلاى بزرگسالان در بیشکک ???? و جى جو ????
افتخارات جهانى: طلاى جوانان جهان در لیتوانى و سه طلاى بزرگسالان در بوداپست، گوانگ ژو و باکو
افتخارات المپیکى:-

نگاه ویژه
کسى که مثل هیچ کس نیست

زندگى نامه قهرمانان بلند آوازه کشتى ایران، مشابهت هاى حیرت انگیزى دارد. بیشترشان از زورخانه شروع کرده اند. خیلى هاشان چند سال پشت خط تیم ملى مانده اند، بعضى ها به زعم خودشان شب مسابقات جهانى سرما خورده اند و چند تایى هم از فرط فشار جانکاه ناشى از کاهش وزن، سرشان را به شیشه دو جداره سوناى جهنمى کوبیده اند.
یکى شان در فینال المپیک ?? درجه تب داشته. بیست نفرشان را روژه کولون فرانسوى قربانى کرده و همین تعداد هم در مسلخ وهبى امره سلاخى شده اند، وگرنه آن بودند که رستم بود پهلوان!
اما حمید سوریان که شایسته برپایى باشکوه ترین جشن هاست، چنین پیشینه اى ندارد. بدون خون ریزى مرد اول دنیاى کشتى شده و آرامش و کلاس کارش در جاده قهرمانى، به جاى پیشینیان دوبنده پوش، همانند تنیسورى بوده که ویمبلدون را فتح کرده باشد.
حمید سوریان یکى است. نظیر نداشته در تاریخ کشتى ایران. اگر عبدا... موحد اولین طلاى خود را در ?? سالگى کسب کرد، این پسربچه ?? ساله حالا کمین گرفته براى چهارمین طلا. بگذارید ستایشش کنیم. چقدر انتقاد از نالایق هاى تغییر ناپذیر چقدر ایراد بگیریم از کاسبکارهایى که همیشه از کشتى ارتزاق کرده اند بیایید در این صفحه فقط به حمید سوریان فکر کنیم و از همین حالا، قبل از فتح المپیک به ستایش نابغه اى بپردازیم که هربار طلا گرفت، گفتند این دیگر آخرى است. اتفاق، حادثه، شانس، بخت و اقبال بوده اما به تدریج همه خاموش شدند و هیچ کدام از طلاهاى حمید، آخرین طلا نبود.
طلاى بوداپست حمید سوریان و رقص پرچم ایران در استادیوم پاپ لاژلو، جاودانه ترین خاطره اى است که از دنیاى ورزش دارم. زیرا روى سکوى هاى سالن نشسته بودم و ضمن گزارش براى رادیو، با فنون سردار سبک وزن ورزش ایران دقایقى رویایى را تجربه مى کردم که حتى اندکى از شیرینى حیرت انگیزش، دست کم تا امروز برایم تکرار نشده است. سوریان اما همچنان پیش مى تازد و باز مى افزاید بر قیمت خاطرات طلایى که در مجارستان نقاشى کرد.

کسب سهمیه
سوریان امید اصلى ایران

شاید زمانى که محمد بنا یک جوان گمنام را به جاى رنگرز عنوان دار انتخاب کرد همه این انتخاب اش را یک اشتباه بزرگ مى دانستند اما حالا که همان جوان گمنام امید اصلى ایران براى کسب طلاى المپیک است همه یادشان افتاده که به بنا آفرین بگویند.
سوریان که در نبود جاسم امیرى دوبنده وزن ?? کیلوگرم تیم ملى جوانان کشتى فرنگى ایران را از آن خود کرد، در مسابقات لیتوانى آن قدر خوب ظاهر شد تا محمد بنا او را جایگزین حسن رنگرز در تیم بزرگسالان کند. از آن پس هم حمید جوان شایستگى هایش را بیش از پیش به رخ همگان کشید و ? طلاى جهان از رقابت هاى بوداپست، چین و باکو به دست آورد تا نماینده ایران در المپیک پکن شود.
حمید سوریان که الان یک حریف اسم و رسم دار و قدر براى تمام ?? کیلوهاى دنیا محسوب مى شود تابستان سال گذشته از رقابت هاى باکو جواز حضور در المپیک را به دست آورد تا از آن پس فقط تمریناتش را براى حضور پرقدرت در المپیک انجام دهد. حمید که تنها طلایى ایران در باکو بود، پس از رقابت هاى جهانى در چند تورنمنت مختلف شرکت کرد تا میزان آمادگى اش را بسنجد و محکم تر از قبل تمریناتش را ادامه بدهد.
جوان آرام و معتقد شهر رى که در خانواده اى آشنا به کشتى به دنیا آمده است با این تمرینات اکنون یکى از امیدهاى اصلى ایران براى کسب طلا محسوب مى شود و خیال همگان را از این لحاظ راحت کرده است.

برنامه مسابقات

دوشنبه ?? مرداد
وزن کشى اوزان ?? و ?? کیلو کشتى فرنگى

سه شنبه ?? مرداد
ساعت ?:30
مرحله مقدماتى و انتخابى اوزان ?? و ?? کشتى فرنگى
ساعت ??
مسابقات فینال و رده بندى اوزان ?? و ?? کیلو کشتى فرنگى




حمید سوریان: طلسم شکستن که الکى نیست (دوشنبه 87/3/27 ساعت 9:56 صبح)
همه براى کشتن مى آیند
181131.jpg
با جدیت خاصى تمریناتش را دنبال مى کند. شب و روزش شده تمرین چه به لحاظ جسمى و چه ذهنى هیچ چیز راضى اش نمى کند جز طلاى المپیک، بر این اساس سعى مى کند به هیچ چیز جز کشتى فکر نکند.چون مى خواهد باز هم یک رکورد دیگر بزند.حمید سوریان که ? سال پیاپى ? رکورد براى کشتى فرنگى ایران زد در تلاش است تا چهارمین رکوردش را هم بزند اما این بار مصمم تر از گذشته است چون مى داند همه نگاه ها به او است.
تا چهار نشه بازى نشه
(مى خندند) اما قدیما مى گفتن تا سه نشه بازى نشه
خب دیگه، قدیما که المپیک برگزار نمى شد!
آره واقعاً. از خواب و خوراک افتادیم. المپیک همه چیزش با بقیه مسابقات متفاوته. یه مصاحبه خوندم با جان اسمیت که خود شما انجام داده بودین. گفته بود فرق المپیک با مسابقات جهانى براى من اینه که در مسابقات جهانى، حریفا مى اومدن جلوى من یکى یکى مى افتادن، در مسابقات جهانى همه براى مردن میومدن روى تشک اما در المپیک همه براى کشتن میان! تعریف قشنگیه
حمید ?? ساله این روزها چه برنامه اى رو براى قهرمانى در المپیک دنبال مى کنه
همون برنامه اى که در اردو داره پیگیرى مى شه و بقیه هم انجام مى دن. کار خاصى نمى کنیم! زحمت مى کشیم و عرق مى ریزیم. هرچى زمان نزدیک تر مى شه، طبیعتاً فشار جسمى و روحى هم افزایش پیدا مى کنه. یادتون نره ?? ساله که کشتى فرنگى نتونسته از المپیک مدال بگیره.
حمید سوریان هم که فوق دکتراى طلسم شکنیه.
خیلى ممنون. من که از خدامه. شب و روزم شده المپیک. المپیک آتن هم حسن رنگرز باید مدال مى گرفت. حقش بود. بالاخره کشتى همینه دیگه. ممکنه نشه. براى هیچ کس مدال کنار نگذاشتن.
باز تو باید خوشحال باشى از این که طلسمت ?? سال بیشتر نداره، احسان حدادى رو بگو که طلسمش تاریخیه.
کار همه ما سخت و پیش بینى ناپذیره. شما ببینید فوتبال با این همه توجه و رسانه و سرمایه گذارى و غیره نتونست به المپیک برسه. حتى ورود به دهکده بازیها هم سال ها تلاش و مرارت مى خواد. چه برسه مدال گرفتن.
اونم طلا!
که هر شب خوابشو مى بینم و کیف مى کنم.
واقعاً
حالا هر شب که نه. ولى همه اش دارم تصویر سازى مى کنم. هزار بار توى ذهنم فینال المپیک رو بازسازى کردم.
چند بارش توى فینال بودى
هر هزار بارش خودم توى فینال بودم.
همش بردى
راستش نه. چند بار هم باختم و غمگین شدم!
چرا
خب دیگه. هیچ کشتى گیرى مطلق ابدى نیست. حساب احتمالاًت رو حتى توى تخیلات هم باید حفظ کرد. گاهى باید توى تصویر سازى هاى ذهنى به خودت ببازى. چون اون جا مى تونى از طریق ضمیر ناخودآگاه، نقاط ضعفى که از داشتنش در هراس هستى رو شناسایى کنى. کشتى که همش زور زدن و هل دادن و نفس نفس زدن نیست.
پس چیه
مى خواین از من حرف بکشین! باشه مى گم. کشتى مجموعه اى از سرفصل هاست. چند تا شاخصه کلیدى که به تنهایى نمى تونن مؤثر باشن. مثل برانگیختگى روحى و انگیزشى که فقط یک بخش از قضیه است. یا مسائل تکنیکى، تنوع تاکتیکى، سرعت عمل، خوندن ذهن حریف، حتى خوندن ذهن داور. بعدشم یک کاسه کردن تمام اینها هم خیلى مهمه.
پس طلسم ?? ساله رو باید فرو ریخته بدونیم، تو الان براى حریفانت دست نیافتنى به نظر مى رسى.
شاید این طور باشه اما کسى براى باختن به المپیک نمى یاد. من شنیدم که در بازیهاى المپیک، حتى دهکده بازیها هم چنان هیبتى داره که همه تا یکى دو روز گیج هستن. طلسمى که ?? سال طول کشیده خیلى هم بى دلیل نبوده. کار ما خیلى سخته براى جلوگیرى از ?? ساله شدن طلسم. طلسم شکستن که الکى نیست. منظورم اینه که طلسم که قولنج نیست همین جورى با خیال راحت بشکنه! البته باید قبول کرد که تیم بهترى نسبت به المپیک هاى قبلى در اختیار داریم و همین مسأله باعث سنگین تر شدن مسؤولیت ما مى شه.
مخصوصاً مسؤولیت حمید سوریان.
کم فروشى نمى کنم. خودتون مى دونین که من همیشه بیشتر از اون چیزى که در توانم هست مایه گذاشتم. المپیک که جاى خود داره.
سر سخت ترین حریفت در المپیک کیه
فعلاً که مصدومیت زانو از همه حریفان بیشتر داره اذیتم مى کنه. فکر و ذهنم رو حسابى به خودش مشغول کرده.
بعد از زانو چى
کره جنوبى تا حالا دو بار با من فینال جهانى رو برگزار کرده. پس هنوز هم مى تونه خطرناک ترین حریف باشه. فرنگى کار روسیه هم طى این یک سال، مسابقات متعددى رفته و شرکت کرده، نتایج خوبى هم گرفته. صربستان هم خطرناکه. رومانى هم سمج و مقاومه. قزاقستان هم کهنه کار و کشتى بلده. دورلاچر از امریکا یا جانشینش هرکى که باشه مى تونه خطرناک باشه. ازبکستان هم همین طور.
کوبا را جا انداختى، کشورى که همیشه در وزن اول کشتى فرنگى مدعى بوده، ویلبر سانچز که قهرمان دنیا شد. یا همین لازارو ریواس که در آتن باعث حذف حسن رنگرز شد.
قبول دارم. کوبا هم مدعیه. اصلاً هر بیست نفرى که وزن کشى مى کنند، همگى از فیلتر مسابقات گزینشى رد شدن و به هیچ وجه نمى شه هیچ حریفى رو دست کم گرفت.
اصلاً مى دانى تا حالا چند تا مدال المپیک گرفتیم
کلاً توى همه رشته ها یا فقط کشتى فرنگى
نه، فقط همین کشتى فرنگى.
معلومه که مى دونم. از بچگى مى دونستم. تمام فکر و ذکرم این بود که مثل اونا مدال المپیک رو روى سکو ببوسم. مرحوم محمد پذیرایى در المپیک ???? رم تونست براى اولین بار کشتى فرنگى ایران رو طلایى کنه. بعدش هم رحیم على آبادى در المپیک ???? مونیخ. فقط همین دو تا مدال رو گرفتیم. دیگه هیچى. جالبه که اون دو تا مدال رو هم در وزنى گرفتیم که من کشتى مى گیرم.
از سه طلاى جهانى که تا حالا گرفتى، کدومش برات خاطره انگیز تره
همین چهارمیه (مى خندد)، خودتون گفتین تا چهار نشه بازى نشه
آفرین به این روحیه، مارتینتى بى دلیل نگفته بود که با وجود حمید سوریان، بقیه مسابقات ?? کیلوگرم براى کسب مدال نقره است.
خالى بسته آقا( همچنان مى خندد)، ولى خب خدا از دهنش بشنوه. اگه رییس فیلا این حرف رو زده پس حتماً یه چیزى مى دونسته دیگه! روى هوا که حرف نزده. منم با تمام قوا کشتى مى گیرم تا حرف رییس فیلا زمین نیافته.
یکى از نگرانى هاى ما، روزهاى آخر اردوى تیم ملى است. روزهایى که کوچکترین حاشیه اى که در شرایط عادى اصلاً به چشم هم نمى آید، مى تواند اساس کار رو به هم بریزه. حساسیت روزهاى آخر رو به شدت باید جدى گرفت. نمى خواهم آن بحث کهنه را مجدداً باز کنم اما به هرحال حوادث اردوى نوشهر که چند روز مانده به باکو اتفاق افتاد و کم مانده بود منجر به حذف نام حمید سوریان شود، این نگرانى را پدید مى آورد که نکند در گرماگرم روزهاى باقى مانده به المپیک، خداى نکرده حاشیه هاى مشابهى بروز کنند.
نه ان شاء ا... که این طورى نیست. من هم از کسى گله ندارم و ماجراى گذشته رو فراموش کرده ام. گذشته ها گذشته. براى پکن هم امیدوارم همون طور که گفتین، حساسیت مسابقات توسط همه به طور کامل درک بشه. اون روزهاى آخر هم که گفتین، از همین حالا شروع شده. فرصتى نیست. خیلى باید دقت نظر داشته باشیم. هم ما فرنگى کارها، هم کادر فنى و هم مسؤولان.
برنامه خودت براى روزهاى آخر چیه
روى برطرف کردن نقاط ضعف خودم خیلى کار مى کنم. نقاط ضعف حریفانم رو هم تا جایى که شده شناسایى کردم البته اونا هم قطعاً الان دارن سعى مى کنن ضعف هاى خودشون رو از بین ببرن. جنگ واقعیه دیگه. هرکس کمتر اشتباه کنه برنده است. منم با تمام وجودم مى جنگم تا دوباره قهرمان بشم.
عنوان مرد سال ورزش، باعث نشده گرفتار استرس و نگرانى هاى کاذب بشى
- استرس که همیشه هست. چى بگم واله. فقط اینو مى دونم که هیچ قهرمان و ستاره اى در دنیاى ورزش نمى تونه از حالا بگه صد در صد قهرمان المپیک خواهد شد. آیا مایکل فلپس که المپیک قبلى ? تا طلا گرفت، تضمینى هست که این جا یکى شو بگیره یا کى مى تونه بگه ??? قهرمان صد متر خواهد شد در تمام رشته ها مى تونم مثال بزنم. از ژیمناستیک و بسکتبال بگیرید تا پینگ پنگ و وزنه بردارى.
غیر از خودت، فکر مى کنى توى این کاروان چند نفر دیگه شانس کسب مدال طلا رو دارن
- خوشبختانه کاروان پر امیدى داریم. وزنه بردارى که مثل همیشه بوى طلا مى ده. تکواندو هم همین طور. در کشتى آزاد هم تیم باتجربه اى داریم و کسب طلا محال نیست. حتى در دو سه وزن به نظرم مى تونن طلا بگیرن. در کشتى فرنگى هم همین طور. در سیدنى سه طلا و در آتن هم دو طلا گرفتیم. مطمئن باشید توى پکن، بیشتر مى شه که کمتر نمى شه.
صحبت آخر
- اسم مربیانى که در باشگاه ها و تیم ملى براى من زحمت کشیدن تا به این جا برسم رو هم بنویس. اول حاج عبدا... زارع که مربى اصلى من بوده. همچنین آقایان محمد بنا، حسن بابک، رضا سیم خواه، ناصر نوربخش، رسول شیرانى، محسن سوریان، احمد اوشار، عباس بشیرى، حسین نجفى، محمد بیگى، محمد ابراهیم امامى، موسى طباطبایى، کاکاحاجى، حسین ذاکانى، ایرج قلاوند و ... که خداکنه اسم هیچ کس رو از قلم نینداخته باشم. چون همگى براى من تلاش کردن و عرق ریختن. امیدوارم با قهرمانى در المپیک، جواب زحمت همه این مربیان رو بدم.




درباره دوپینگ بروید از کفاشیان سؤال کنید (دوشنبه 87/3/27 ساعت 9:55 صبح)
پرونده دوپینگ و کشیده شدن این جریان تا به امروز و البته اعلام نشدن رأى آن، آنقدر عجیب و غریب و غیرمنتظره شده که استعفاى عبدالرحمان شاه حسینى از ریاست کمیته انضباطى فدراسیون را هم به دنبال داشته است! البته استعفاى شاه حسینى هم که به نوعى مبارزه با جریانى است باعث نشده تا رأى این پرونده اعلام شود و این موضوع همچنان مسکوت مانده است... دلیل آن هم هنوز مشخص نیست.
خیلى ها استعفاى شما را به جریان پروده دوپینگ ارتباط مى دهند، واقعاً همین طور است
* ببینید استعفاى من دلایل زیادى داشت که یکى از علت هایش هم همان قضیه دوپینگ بود.
اجازه نمى دادند رأى پرونده دوپینگ را اعلام کنید
* قضیه دوپینگ یک مسأله کلى بود که یکى از دلایل استعفاى من را در بر گرفت.
این جریان دیگر دارد کمى عجیب و غیرقابل هضم مى شود.
* خب من هم که دیگر نیستم و به هیچ عنوان نمى توانم در این مورد نظر بدهم پس بهتر است بروید از رییس فدراسیون، دبیر فدراسیون و دیگر مسؤولان بپرسید که چرا رأى پرونده دوپینگ هنوز اعلام نشده!
اما شما در جریان پرونده هستید و پرونده دوپینگ هم یکى از دلایل استعفاى شما بوده پس چرا نمى خواهید در این مورد صحبت کنید
* گفتم که خیلى مسائل بوده و قبلاً هم در مورد استعفایم صحبت کردم.
اما چیز مشخصى درباره استعفایتان نگفتید. کمى مبهم است.
* اگر فرصت کنم در چند روز آینده تمام حرف هایم را مى زنم البته اگر فرصت کنم!
چرا الان نمى گویید
* ببینید من چه الان حرف بزنم و چه بعد، تأثیرى ندارد. مگر این ? سال که حرف زدم و از بى عدالتى گفتم تأثیرى داشت ! شما پاسخ بدهید.
بى تأثیر هم نبوده... پس الان هم مى توانید صحبت کنید و شاید تأثیرش الان بیشتر از قبل باشد...
* روش هاى من روش هایى بوده که مردم مى خواستند من همیشه عدالت را رعایت کنم اما اگر فدراسیون این روش را مى پسندید و دوست داشت با من همراه مى شد نه اینکه مقابل من قرار بگیرد تا من هم راهى جز استعفا نداشته باشم.
منظورتان از این حرف این است که فدراسیون خواهان اجراى عدالت نبود
* اگر بود که من مى ماندم و کار مى کردم؛ این همه پاسخ شفاف به سؤال شما...




جادوگر در قطر ماندنى مى شود (دوشنبه 87/3/27 ساعت 9:54 صبح)
سفر على کریمى به دبى، ذهن خیلى ها را به اینجا کشاند که او بعد از ترک قطر قرار است دوباره به فوتبال امارات برگردد. با این وجود على کریمى که چند روزى در منزل جواد کاظمیان میهمان بود، با توافق نسبى که یک بار دیگر بین او و مسؤولان باشگاه القطر حاصل شد، همه فرضیه هاى قبلى را پوچ کرد. از قرار معلوم على کریمى بنا به آنچه که در مفاد قرارداد ? ساله اش با القطر آمده براى حضور در دومین سال متوالى در این مجموعه با مدیران القطر به تواق رسیده است.
180993.jpg
در واقع در بند قرارداد ابتدایى کریمى اینطور آمده بود که قرارداد ? ساله مشروط براى تمدید در سال دوم است و ? میلیون و ??? هزار دلار هم مبلغى بود که به مدت ? سال براى جادوگر در نظر گرفته شده بود. گفته شد روز گذشته على کریمى با القطر به توافق رسیده، مگر اینکه امروز اتفاق دیگرى بیفتد. شاید هم حضور على کریمى در دبى صرفاً براى دیدار تازه کردن با رفیق قدیمى اش یعنى جواد کاظمیان بوده و بس. البته ابوالفضل جلالى مدیر برنامه هاى على کریمى در این مورد مى گوید: «على از القطر راضى نیست و از آنجایى که هزینه قرارداد بازیکنان خارجى قطر را کمیته ملى المپیک این کشور پرداخت مى کند، این کمیته از کریمى خواسته که به قطر بازگردد تا درباره این موضوع تصمیم گیرى کنند، چون این کمیته ملى المپیک است که با صرف هزینه بازیکنان خارجى را بین تیم ها تقسیم مى کند و حالا هم که على گفته دوست دارد در تیمى بازى کند که با آن تیم قهرمان شود، این کمیته از على خواسته به قطر برگردد تا در این باره تصمیم گیرى کنند البته اگر آنها رأى به این دهند که على باید در القطر بماند، آن وقت دیگر کارى از دست کسى برنمى آید و على هم باید تبعیت کند».




وقتى دایى در خط حمله بازى کرد! (دوشنبه 87/3/27 ساعت 9:54 صبح)
 
181092.jpg
بازى شروع مى شود و اولین سؤالى که ذهن ما را به خودش جذب مى کند تاکتیک على دایى است. شاید این مهمترین کنکاشى باشد که در بدو شروع بازى در قبال تیم ملى انجام مى دهیم. تیم ملى چگونه بازى مى کند آیا تیم ملى همچون بازى با امارات بارها در ناحیه دفاعى رسوخ پذیر خواهد بود یا اینکه دامنه اشکالات به حداقل رسیده است وقت کشى در دستور کار بازیکنان سورى نیست. آنها بى محابا و اندکى احساسى رو به دروازه ایران قدم برمى دارند. آرایش تیمى دایى حکم به بازى ابراهیم صادقى داده است اما براى اینکه روزنه هاى دفاعى بسته بماند جواد نکونام در کار دفاعى نقش اصلى را به عهده مى گیرد. حضور کعبى و ستار زارع در جناحین همان باورى است که ما هم داریم؛ این دو در سیستم ? دفاعه بهترین گزینه محسوب مى شوند! ابراهیم صادقى براساس تفکرات دایى قدرى جلوتر رفته است. تیم ایران چیزى شبیه به سیستم ?-?-?-? را به اجرا مى گذارد اما در عمل عناصر هجومى در زمان حمله تعدادشان بیشتر و چشمگیرتر است. مسعود شجاعى کلید هجوم هاى تیم ملى است. کنار او فریدون بازى مى کند که با دامنه حرکات وسیعتر تا حدودى وظایف یک بازیکن آزاد را به اجرا مى گذارد. در گوش راست غلامرضا رضایى همچنان گزینه اول دایى است و محسن خلیلى در رأس قرار گرفته است. تغییر آنچنانى در تیم ایران دیده نمى شود. شاکله اصلى خط دفاع حفظ شده است اما هجوم هاى سورى ها بارها خط دفاع تیم ملى را آزار مى دهد.
عقیلى - رحمتى دو نقطه مخالف!
هادى عقیلى فرقى نکرده است. او در عین حال که سعى مى کند در کار هجومى شرکت کند اما اشکالات قابل رفع خودش را با خود دارد! رحمتى در عین حال اعتماد ما را از داشتن دروازه بانى مطمئن وسعت مى بخشد. بازى با پایش حرف ندارد اما برخلاف او عقیلى یک بار تا آستانه باز کردن دروازه ما پیش مى رود. چرا و لایه هاى دفاعى اشکالاتى دارد چرا سیدجلال و هادى عقیلى با هم هماهنگ نیستند و شاید این ناهماهنگى به دلیل شرح وظایف بازیکنان کنارى باشد آیا در برگشت ها نوعى سردرگمى مدافعان را احاطه مى کند نقش سوییپرها در زمان دفاع چگونه تعریف شده است خوش شانسى تنها چیزى است که پس از پایان نیمه نخست ذهن ما را پوشش مى دهد. رحمتى یک بار ناجى دروازه ما مى شود و تعلل خط دفاع که ناشى از استرس بازى در ورزشگاه عباسیون است دلهره را هر لحظه بیشتر مى کند اما وقتى سوت پایان نیمه نخست شنیده مى شود، این یعنى اینکه همه چیز به خیر و خوشى تمام شده است.
... یک جابه جایى ساده، این همه تغییر
نیمه اول تمام مى شود. شاید آغاز نیمه دوم همراه باشد با حملات پى در پى سورى ها اما دایى پاشنه آشیل را مى شناسد. باید در جناح چپ جایى که جنب و جوش بیشترى لازم است که تغییرى حاصل شود براى همین غلامرضا رضایى به گوش چپ مى رود تا در این منطقه انجام وظیفه کند. در نتیجه حرکات تیم ملى نظم بیشترى مى گیرد، مسعود شجاعى آزادتر مى شود و جواد نکونام با آزادى عمل بیشترى بازیسازى مى کند، دایى تاکتیک و به نوعى فوتبال تازه اى را از بازیکنانش مى خواهد. حملات پى در پى، پاس هاى تک ضرب در واقع شرح وظایفى را که دایى از شاگردانش خواسته بود را به شکل عینى مقابل ما قرار مى دهد...
(team working) به نقطه اوج مى رسد و حربه براى رسیدن به دروازه سوریه همان مى شود که دیدیم.
دایى در خط حمله!
نگاه ناامیدانه به خط حمله تیم ملى به پایان مى رسد. این خبر خوب را البته غلامرضا رضایى به گوش ما مى رساند اما پس از آن که دایى بالاجبار تغییراتى را هم در جهت حفظ گل انجام مى دهد به شکل غیر ارادى و شاید هم ارادى قدرت خط حمله تیم ملى بیشتر مى شود. پاس هاى مجتبى جبارى تک ضرب و رو به جلو است ورود آندرانیک تیموریان هم قوام خط حمله را هرچند در ثانیه هاى پایانى افزایش مى دهد؛ یک حرکت انسجام یافته دیگر در واپسین ثانیه ها آب سردى است به پیکر سورى ها، حرکت از راست، پاس به مجتبى جبارى و صاحب توپ شدن خلیلى دومین گل را براى تیم ایران به همراه دارد. انگار دایى در خط حمله تیم ملى است یک بار رضایى از روزنه استفاده کرد و یک بار هم خلیلى که راهى جز گلزنى نداشت. آیا دایى به تیم ملى برگشته است کمى باورکردنش سخت است اما باید باور کرد. تیم ملى با مهاجمانش رو به پیشرفت گذاشته است و گلزنى کمترین کارى است که از دست مهاجمان تیم ملى برمى آید. حالا تیم ملى گل مى زند آن هم توسط مهاجمانش تا در آستانه پایان مرحله پیش مقدماتى جام جهانى ناکامى از خط حمله تیم ملى رخت ببندد. آیا این یک توفیق اجبارى است یا دوباره و شاید صد بار دیگر تکرار خواهد شد




<      1   2   3   4   5   >>   >
 
  • بازدیدهای این وبلاگ ?
  • امروز: 52 بازدید
    بازدید دیروز: 47
    کل بازدیدها: 59194 بازدید
  • درباره من

  • خبرنامه ورزشی
    مهرداد محمدی جعفری
    اینجانب دارای لیسانس تربیت بدنی و دارای مدارک مربی گری فوتبال و شنا و آمادگی جسمانی و گواهی نامه های نجات غریق وآب درمانی می باشم و آماده همکاری با نهادها و سازمانها هستم تلفن تماس:09126190901
  • مطالب بایگانی شده
  • اشتراک در خبرنامه
  •  
  • لینک دوستان من
  • لوگوی دوستان من
  •